Itä-Suomi

Toimimme kansainvälisesti

Toimimme kansainvälisesti

Toimimme kansainvälisesti
ProAgria Itä-Suomen asiantuntijat hakevat sovellettavaa uutta tietoa ulkomailta ja asiantuntijat järjestävät viljelijäopintomatkoja.

Local food gift koulutusohjelmaa jatkettiin vuonna 2020 osana Gastro Business -hanketta, jossa olemme tuensiirron saajina. Local food gift Challenge -ohjelman tavoitteena on kehittää yhteistyötä innovatiivisten gastronomisten lahjojen luomiseksi. Ohjelmassa järjestettiin Pohjois-Savon aluekilpailu, joista parhaat ruoka- ja keittiötavaralahjat valittiin Euroopan kilpailuun. Tässä kilpailussa 10 parhaan tuotteen joukkoon valittiin 4 pohjoissavolaista ruoka- tai keittiötavaralahjaa.   

ERG Juhlavuosi -hanke loi myös kansainvälistä näkyvyyttä Pohjois-Savon ruokamatkailulle, ja avajaisissa olivat ulkomaiset partnerit mukana videotervehdyksin.   Interreg Europe -hankkeessa ehdittiin vuoden 2020 aikana käydä oppimassa uusia ruokamatkailun kehittämissisältöjä Irlannissa ennen koronaa. Maaliskuun jälkeen kaikki kansainväliset palaverit on pidetty nettiympäristössä.  

Gastronominen silta maailmalle – yritysryhmähankkeen painopiste oli alun perin kansainvälisen osaamisen ja verkostoitumisen vahvistamisessa, mutta painopistettä jouduttiin koronan vuoksi muuttamaan.  

Myös Four Season Derby -ostopalvelukokonaisuudelle aiheutui muutoksia, mutta kehittämistyöllä tehdyllä pohjalla on merkittävä vaikutus kylien tapahtumien kehittämisessä, ruokakulttuurin edistämisessä sekä yhteistyön tiivistämisestä myös kansainvälisesti.  

Kulku-hankkeen videotuotannot Pohjois-Karjalassa tekstitettiin eri kielille palvelemaan myös kv. yleisöä.