Itä-Suomi

Kasvintuotannon palvelut

Kasvintuotannon palvelut

Kasvintuotannon palvelut

Vuonna 2019 Itä-Suomen alueella tehtiin viljelysuunnitelmia yhteensä 1573 maatilalle. Käytössä oli päääosin WebWisu-ohjelma, jota voidaan hyödyntää yhteiskäytössä asiakkaan ja asiantuntijan kesken, mutta ohjelma on saatavilla myös asiakkaiden käyttöön.

Viljelysuunnittelun rinnalla suunnittelemme viljelykiertoa, joka on erityisen tärkeä peltoalan ja tuotantomuodon muutostilanteissa. Kasvinsuojelusuunnittelu on myös  tärkeä osa kannattavaa kasvintuotantoa. Kasvukauden aikaisilla peltokäynneillä, joita tehtiin yhteensä 198 kpl on vahva yhteys jokaiseen tuottamaamme kasvintuotannon asiantuntijapalveluun. Hankaluuksista huolimatta droonilla tehtiin peltojen ilmakuvauksia 15 tilalla.

Toteutimme useita kasvinsuojelututkintotilaisuuksia, ja niistä kertyi yhteensä 378 suoritettua tutkintoa. Kasvinsuojeluruiskuja testattiin yhteensä 308 kpl.

Asiantuntijoitamme toimivat Eviran valtuuttamina siemenviljelysten tarkastajina, luomutarkastajina sekä siemenpakkaamojen näytteenottajina, yhteensä noin 370 työpäivää.