Webinaari: Pakastekuivaus elintarvike- ja luonnontuotetuotannossa

Webinaari: Pakastekuivaus elintarvike- ja luonnontuotetuotannossa

19.11.2020

Etätapahtumassa käsitellään pakastekuivausteknologian mahdollisuuksia. Ilmoittautuminen 16.11.2020 mennessä.

Pakastekuivausteknologian kiinnostavuutta ja investointihalukkuutta selvitettiin Itä-Suomessa kesällä 2020.

Selvityksestä saatujen rohkaisevien tulosten pohjalta järjestetään kaikille aiheesta kiinnostuneille avoin webinaari, jossa perehdytään pakastekuivausmenetelmään ja kuullaan mitä mahdollisuuksia menetelmällä voidaan saavuttaa elintarvike- ja luonnontuotealan kuluttajatuotteessa sekä elintarviketeollisuuden komponentteina. Asiaa lähestytään myös pakastekuivatun tuotteen laadun näkökulmasta ja sen merkityksestä premium-tuotesegmentissä vientimarkkinoilla. Kuulemme myös elintarvike- ja luonnontuotealan kansainvälistymisen alkuvaiheen askelmerkit sekä käytettävissä olevat rahoitusinstrumentit yritysryhmien kehityshankkeissa.

Webinaarin ohjelma

9.00 Webinaarin avaus, Heli Sulola, yritysasiantuntija, varatoiminnanjohtaja, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset
9.05 Pakastekuivausselvitysraportin keskeisimmät asiat ja investoinnista kiinnostuneiden kuulumiset, Mikko Heickell, elinkeinopäällikkö, Kiteen kaupunki
9.10 Mitä pakastekuivatus mahdollistaa? Heli Pirinen, tuotekehityspäällikkö, Idea Nature Oy 
9.30 Kysymykset ja keskustelu
9.40 Pakastekuivauksen mahdollisuudet kuluttajatuotteissa pohjautuen ajankohtaisiin elintarviketrendeihin, Harri Latva-Mäenpää, innovaatiojohtaja, Foodwest Oy
10.00 Kysymykset ja keskustelu

Tauko 5 min

10.15 Pakastekuivatut ainesosat elintarviketeollisuuden ja food service- sektorin komponentteina, Harri Latva-Mäenpää, innovaatiojohtaja, Foodwest Oy
10.35 Kysymykset ja keskustelu
10.45 Premiumtuotteiden laadun todentaminen viennin vauhdittajana, Leena Favén, TKI-koordinaattori, Centria Amk
11.05 Kysymykset ja keskustelu

Tauko 10 min

11.25 Premium- ja luksustuotteita kansainvälisille markkinoille – näillä askelilla eteenpäin! Tuula Repo, kehityspäällikkö, ProAgria Etelä-Suomi 
11.45 Kysymykset ja keskustelu
11.55 Yritysryhmähankkeiden rahoitusinstrumentit ja ProYritys -hankkeiden esittely, Heli Sulola, yritysasiantuntija, varatoiminnanjohtaja, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset
12.00 – 12.30 Loppukeskustelu ja jatkotoimenpiteet

Ilmoittautuneille lähetetään linkki verkkotilaisuuteen ja ohjeet sähköpostilla. 

Ilmoittautuminen päättyi 16.11.2020. Jos haluat vielä osallistua, lähetä sähköpostia: jaana.puhakka@maajakotitalousnaiset.fi 

Selvitysraportti

Tilaisuuden järjestävät ProAgria Itä-Suomi ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset sekä ProYritys -hankkeet: Kainuu, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo.

 

                  

Tapahtuman ajankohta: 19.11.2020 09:00 - 12:30
Postinumero ja -toimipaikka: Etäyhteydellä
Hinta: Maksuton, ilmoittutuminen tarvitaan

Jaa

HANKKEET

  • edistää maaseudun liiketoiminnallisia innovaatioita ja lisätä maaseudun yritysten kannattavuutta. Toteutusaika 1.9.2018 – 31.10. 2020..

Tapahtuman henkilöt

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut