ProAgria Maitovalmennus 2021

ProAgria Maitovalmennus 2021

20.10.2021 - 21.10.2021

Kaksi päivää huipputietoa, näköaloja ja verkoston voimaa - tavataan Tampereella!

Luvassa on vahvaa ammattiasiaa maidontuotannon tulevaisuudesta, maitoyrityksen taloudesta, valkuaisomavaraisuudesta, kestävästä ja tuottoisasta karjasta sekä eläinterveydestä. Puhujina ovat asiantuntijat, tieteen tekijät ja maitotilayrittäjät.

ALUSTAVA OHJELMA:

 

Keskiviikko 20.10.

9.30 Kahvia tarjolla
9.55 Tervetuloa, Harri Mäkivuokko, ProAgria Keskusten Liitto

Sessio 1: Katse tulevaan

10.00-11.00 Tulevaisuus on jotain aivan muuta kuin luulet. Raha, rakkaus vai tieto ja teknologia ajureina? tieteentekijä Esko Valtaoja
11.00 Tauko
11.15 Yrittäjän hyvinvointi – resursseista tärkein, psykologi, psykoterapeutti Pirjo Latvanen
11.45 Keskustelu
12-13.30 Lounas ja minimessut

Sessio 2: Taloudellisesti kestävä tuotanto

13.30 Talous- ja kannattavuuskäsitteistöä – mitä eri tunnusluvut kertovat maitotilayrityksen taloudellisesta asemasta? professori Timo Sipiläinen, Helsingin yliopisto
14.00 Minne maitoyrityksen rahat menevät? Kustannuspuntarin tuloksia, ProAgria Keskusten Liitto
14.15 Case: Näin johdan tilani taloutta, maitotilayrittäjä (esittäjä tarkentuu syksyllä)
14.45 Keskustelu
15.00 Kahvi ja minimessut

Sessio 3: Valkuaisomavaraisuuden parantaminen – puhetta vai tekoja?

15.30 Case: Palkoviljoilla maitoa, maitoyrittäjän puheenvuoro, Tiina Peltonen, Karin luomutila
16.00 Erilaiset keinot ja ruokintastrategiat valkuaisomavaraisuuden kasvattamiseksi, professori Aila Vanhatalo, Helsingin yliopisto
16.30 Palkoviljat osana viljelykiertoa, Jarkko Storberg, ProAgria Länsi-Suomi
17.00 Keskustelu
17.15 Päätös ja yhteinen verkostoitumistilaisuus minimessujen yhteydessä klo 18.30 saakka.
 

Torstai 21.10. Kestävää kannattavuutta

8.30 Tervetuloa
8.35 Maitomarkkinakatsaus, Ilkka Pohjamo, Valio Alkutuotanto
9.05 Miten karjasta paras tuotto? yrittäjäpuheenvuoro (esittäjä vahvistuu syksyllä)
9.35 Keskustelu ja tauko
10.00  How Finnish farmers benefit of nordic innovative breeding system - top facts, esittäjä vahvistuu syksyllä, NAV (Nordic Cattle Genetic Evaluation). (Esitys englanniksi, kalvot käännetään suomeksi)  
10.45 Keskustelu
11.00-12.15 Lounas ja minimessut

Sessio 1:  Eläinterveydestä kilpailukykyä koko ketjuun

12.15 Nasevasti epidemiaa vastaan, Ina Toppari, ETT
12.45 Karjan hallittu uudistus - taloudellisesti kannattava ympäristöteko? Kristiina Sarjokari, Valio
13.15 Keskustelu ja tauko

Sessio 2: Voimavasikat vasikkaketjun kilpailukyvyn varmistajana

13.45 Lihamarkkinakatsaus ja tulevaisuuden markkinanäkymät, Sinikka Hassinen, A-Tuottajat     
14.15 Vasikkahankkeissa opittua ja hyviä käytäntöjä, Jenni Kivinen, ProAgria Etelä-Suomi ja Sanni Nikkola, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
14.45 Keskustelu
15.00 Kahvit ja hyvää kotimatkaa!

 

Ilmoittautumiset 5.10. mennessä täällä.

(Huonevaraukset hotellin majoituskiintiöstä 21.9. mennessä)

 

 

 

 

 

Tapahtuman ajankohta: 20.10.2021 09:30 - 21.10.2021 15:00
Lähiosoite: Solo Sokos Hotel Torni Tampere, Ratapihankatu 43
Postinumero ja -toimipaikka: 33100 Tampere
Hinta: Seminaarin hinta 318 euroa / 2 päivää ja 179 euroa / 1 päivä+ alv 24 %. Maitotilayrittäjille myönnämme 50/25 euron alennuksen.

Jaa

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut