Lähiruoka & Satoa Food Festival – opintomatka Kuopioon 27.8.2021

Lähiruoka & Satoa Food Festival – opintomatka Kuopioon 27.8.2021

27.08.2021

Lähiruoan ja ruokamatkailun opintomatka Kajaanista Kuopioon 27.8.2021

Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset sekä Kantri-Sampo-hanke järjestää lähiruoan ja ruokamatkailun opintomatkan Kajaanista Kuopioon perjantaina 27.8.2021.

Huom! Satoa Food Festial on peruttu tältä vuodelta. Järjestämme opintomatkan tästä huolimatta, korvaavana ohjelmana osallistumme Elonkorjuu-tapahtumaan.

Mitä:

Kuopio on ruokamatkailun ja lähiruoan edistämisen edelläkävijä: Pohjois-Savo ja Kuopion alue on saanut 2020-21 European Region of Gastronomy -tunnustuksen (ERG), joka myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle. ERG-tunnus viestii vastuullisista tuotteista tai palveluista, joiden tuotannossa painotetaan laatua, luotettavuutta ja paikallisten raaka‐aineiden käyttöä.

Opintomatkan tavoitteena on tutustua lähiruoan ja ruokamatkailun edistämiseen Pohjois-Savon esimerkin kautta. Opastetulla ruokakiertoajelulla pääsemme tutustumaan Kuopioon, paikallisiin ravintola- ja matkailuyrityksiin ja heidän tarinoihinsa. Kokenut ruokamatkailuopas ja yrittäjät kertovat omia kokemuksiaan ja käytännön vinkkejä lähiruoan näkyvyyden ja ruokamatkailun edistämiseksi. Samalla päästään nauttimaan hyvästä ruoasta.

Kenelle:

Lähiruoasta ja ruokamatkailusta kiinnostuneet kainuulaiset. Tervetulleita ovat kaikki ruoka-, ravintola- ja elintarvikeyrittäjät, muut ruoka-alan toimijat sekä aiheesta kiinnostuneet yksityishenkilöt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ohjelma:

8:00 Lähtö linja-autolla Kajaanin matkakeskuksesta

10:00 Elonkorjuu-tapahtuma Kuopion torilla

11:00 Maistellen Kuopiota kiertoajelu

Tervetulojuoma, lähiruokalautanen Puijon Torniravintolassa, kalaa pääruoaksi Koivumäen Kartanossa, tehdaskierros ja pieni maistiainen Lignell & Piispasella sekä jälkiruoka ja kahvi elämyskeskus Saanassa. Kiertoajelun päätteeksi menemme Kuopion kauppahalliin, joka on tunnettu lähiruoastaan ja tunnelmastaan. Ruokailuihin ei kuulu alkoholijuomia, mutta esim. viiniä saa ostaa erikseen myös maisteluannoksina. Ammattitaitoinen ja kokenut ruokamatkailun opas on mukana kiertoajelulla ja kertoo tarinoita matkan aikana ja ruokailujen lomassa. Kierroksen aikana tutustutaan yritysten tarinoihin ja heidän sekä oppaan kokemuksiin lähiruoan ja ruokamatkailun edistämisestä.

16:00 Pohjois-Savon ruokamatkailun esittely ERG-toimistolla

17:00 Lähtö kotimatkalle

19:00 Paluuaika Kajaaniin

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hinta:    

80 € + alv 24 % (yht. 99,20 €). Hintaan sisältyy linja-autokuljetukset, ruokamatkailun asiantuntijoiden vinkit, opastettu kiertoajelu neljään yritykseen ja kolmen ruokalajin lähiruokalounas. Hinta laskutetaan opintomatkan jälkeen. Laskutuslisä paperilaskulle on 5 €. Ilmoittautuminen on sitova.

 

Viimeinen ilmoittautumispäivä 13.8. Ilmoittautuneille lähetetään erillinen matkainfo. Pidätämme oikeuden peruuttaa matkan. Pienet muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.

Lisätietoa matkasta antaa Anni Hirvonen, p. 0417310003, anni.hirvonen@maajakotitalousnaiset.fi

 

Taste Savo -nettisivut

Tervetuloa mukaan Makujen Kuopioon!

 

Tapahtuman ajankohta: 27.08.2021 08:00 - 20:00
Hinta: 80 € + alv 24 % (yht. 99,20 €)
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 13.08.2021 23:45
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

Materiaalit

HANKKEET

  • Tavoitteena on yhteistyö yli toimialojen, uudenlaiset toimialoja yhdistävät tuotteet, palvelut, innovaatiot sekä lähialuetuotannon tilaustoi

Tapahtuman henkilöt

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.