Vuoden Maisemateko Kainuussa valittu

Kuva: Marjatta Pikkarainen

 

Kainuun Maa- ja kotitalousnaiset palkitsivat Vuoden Maisemateosta Urho Kähkösen Kuhmon Kuusamonkylältä

"Kuusamonkylällä Kostamustietä ajettaessa näkee kauniisti hoidetun alueen, esimerkiksi pystyaita näkyy tien vieressä, Kuusamonjärvi pilkottaa sieltä jostain, punainen vanha talo sekä navetta kertovat omaa tarinaansa. Kahtena talvena ohikulkijat on havahduttanut valotaideteos."

Mm. näin perusteltiin ja ehdotettiin Urho Kähköstä Kainuun maa- ja kotitalousnaisten Vuoden Maisemateko -kilpailun voittajaksi, ja valintaraati tarttui ehdotukseen.

- On kyse monipuolisesta ja motivoituneesta toiminnasta. Urho Kähkösen toiminta on tuonut eloa hiljaiselle kylälle ja antaa painavan esimerkin voiman toisille. Kun näkee, että näinkin voi toimia, se innostaa muitakin. Rakennusten kunnostaminen ja käyttäminen näyttelytilana on mainitsemisen arvoinen asia. Valoteos on arvokas ja kaunis. Miljöö on olennainen osa taidemaalarin ammattia, perustelee Kainuun Maa- ja kotitalousnaisten ympäristön- ja luonnonhoidon asiantuntija Marjo Piirainen raadin valintaa.

Urho Kähkönen on myös aktiivinen tarinan- ja kuvankertoja sosiaalisen median maailmassa kertoen mm. lampaiden laidunnuksesta sekä perinnerakentamisesta. Tämä luo siltaa maaseudun ja kaupungissa asuvien lukuisten facebook-seuraajien välille.

Maisemateon valinta perustui yleisön ehdotuksiin, joita Maa- ja kotitalousnaiset ovat kuluneen kesän aikana hakeneet kaikille avoimella kilpailulla. Kunniamaininnat annettiin Naapurinvaaran kylälle luontopolusta ja Pohjavaaran kylälle Iivonperän uimarannan kunnostuksesta yhteistyössä yty-toiminnan kanssa. Kainuun valintaraadissa oli Maa- ja kotitalousnaisten Marjo Piiraisen lisäksi edustajat Metsähallitukselta, Kainuun Nuotalta ja ProAgria Kainuusta. Kainuun voittaja etenee nyt valtakunnalliseen kilpailuun, kun Maa- ja kotitalousnaiset valitsevat maakuntien ehdotuksista vielä Suomen Maisemateon.

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.