ProAgria Liha Osaamiskeskus
Sikasektorin valtakunnallinen toimija, joka tarjoaa lähes kaikki sikatilayrittäjän tarvitsemat palvelut.
Onko välikasvatuksessa tehostettavaa? Onko ketju kunnossa porsituksesta aina lihasikalaan? Mitä uutta on tutkimus paljastanut? Päivän aikana luomme läpileikkauksia sikatalouden ajankohtaisiin asioihin ja keskeisinä teemoina pohditaan:
Puheenjohtajana seminaarissa Leena Suojala, MTK
Avaussanat, toimitusjohtaja Ari Nopanen, ProAgria Liha Osaamiskeskus
Välikasvatuksen hyvät käytännöt ja tärkeät tunnusluvut, sika-asiantuntija Maija Yliaho, ProAgria Liha Osaamiskeskus
Ketju kuntoon porsituksesta lihasikalaan, sika-asiantuntija Sini Perttilä, ProAgria Liha Osaamiskeskus
Porsaiden lääkitseminen välikasvattamossa, professori Mari Heinonen, Helsingin yliopisto, kliinisen tuotantoeläinlääketieteen osasto
Ruokintalaitteiden kriittiset pisteet, vanhempi tutkija Maarit Hellstedt, MTT
Hyötyykö lihasika säilörehusta? vanhempi tutkija Hilkka-Siljander-Rasi, MTT
Miten taipuvat toukat ja simpukat sikojen rehuksi? tutkija Tiina Kortelainen, MTT
Fytaasi ja uusi rehuarvojärjestelmä, tutkija Maija Karhapää, MTT
Sikatutkimuksen uudet järjestelyt, yksikön johtaja Jutta Kauppi, MTT
Prohealth-hankkeen tavoitteena terveempi sika ja kilpailukykyisempi tuotanto, erikoistutkija Jarkko Niemi, MTT
Evira tutkii näytteitä sioista – tuloksia tiloille ja yleistä tilanneseurantaa, tutkija Ina Toppari, Evira
Sikojen uudet tarttuvat taudit – miten pidän ne pois omasta sikalastani? asiantuntijaeläinlääkäri Sanna Nikunen, ETT / Sikava
Käytännön työkaluja sikaloihin: uusi lääkitysopas, toiminnanjohtaja Ari Berg, Suomen Sikayrittäjät ry
Sikayrittäjän puheenvuoro, Jari Marttila, Ylistaro