Pohjolan superruoat esiin Maa- ja kotitalousnaisten voimin!

Kaurasta kaaliin, muikusta mustikkaan  -  Pohjolan superruoat lautasille! 

Lähellä kasvavat superruoat ansaitsevat arvostusta. Maa- ja kotitalousnaisten Kaurasta kaaliin, muikusta mustikkaan – Pohjolan superruuat lautasille -hankkeen tavoitteena on kertoa lähellä kasvavista ja tuotetuista superruoista ja niiden terveellisyydestä. Pohjoisia superruokia ovat muun muassa metsämarjat, järvikalat, täysjyväviljat, rypsi, kaalit ja juurekset.

Superruoat pääsevät parrasvaloihin ruokakursseilla. Lisäksi hankkeen aikana pohjoisista superruoista kerrotaan yleisötapahtumissa.

Haluaisiko yhdistyksenne ottaa pohjoiset superruoat järjestämänne yleisötapahtuman teemaksi?
Tapahtuma voi olla esimerkiksi sadonkorjuutapahtuma, kylätori, joulumarkkinat tai muu avoin yleisötapahtuma. Kainuun piirikeskuksen elintarvikeasiantuntija Marika Köngäs tuo maksutta tarvittavat materiaalit, esitteet ja muun tarpeiston, sekä on paikalla tapahtumassa.

Teidän apuanne tarvitaan pöytäpaikan varaamisessa, talkooväen rekrytoimisessa ja käytännön järjestelyissä auttamisessa. Olisi mahtavaa, jos esittelypöydän ympärillä olisi teidän yhdistyksenne väkeä kertomassa alueenne parhaista superruoista! Otamme mielellämme vastaan myös ehdotuksia tapahtuman sisältöön – haluatteko esimerkiksi maistattaa jotain kylänne erikoisuuksia tai järjestää arvonnan? Toivomme, että paikallisesta tapahtumasta tulisi teidän yhdistyksenne näköinen.

Tarjoamme teille myös Pohjolan superruoat -ruokakurssia.
Ruokakurssi toteutetaan hankeavustuksella, joten se on yhdistykselle maksuton. Kurssin tilaaja hankkii tilat. Mahdollisista raaka-aineista aiheutuvista lisäkuluista neuvotellaan tarvittaessa.

Aloitamme tapahtumien ja ruokakurssien toteuttamisen elokuussa 2015. Kaksivuotista Pohjolan superruuat -hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Lisätietoja:

elintarvikeasiantuntija Marika Köngäs
puh. 040-585 5296
marika.kongas@maajakotitalousnaiset.fi
tai
markkinointi- ja järjestösihteeri Merja Ronkainen
puh. 044-320 1581
merja.ronkainen@maajakotitalousnaiset.fi

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut