Budjetointi ja kassanhallinta

Budjetointi

 
Budjetoinnilla tarkoitetaan ennusteiden tekemistä yrityksen tuloille ja menoille seuraaviksi kuukausiksi tai vuosiksi. Tavallisesti ennuste laaditaan yhdessä ulkopuolisen neuvojan kanssa perusteltaessa investoinnin järkevyyttä rahoittajille kuten pankeille tai avustuksia myöntäville Ely-keskuksille. Kassabudjetti on suhteellisen tarkka ennuste lähiviikoille yrityksen alkuvaiheen ja investointien aikana, lisäksi se on helpoin tapa ennakoida kassan eli pankkitileillä olevien rahojen riittävyyttä. 
 

Kassanhallinnan ulkoistaminen

 
Vakavan maksuvalmiuskriisin hoidossa saattaa olla järkevää ulkoistaa koko kassanhallinta tilitoimistolle. Tilitoimisto voi asiakkaan kanssa laaditun kassabudjetin avulla sopia muiden velkojien kanssa laskuille uusia eräpäiviä, niin että nämä eivät laita saataviaan ulosottoon. Verottajan kanssa voidaan myös sopia uusia maksuaikatauluja. Kassabudjetin pitävyyden takia myös yrittäjän yksityisotoille ja palkoille sovitaan kuukausittaiset maksimisummat.
 
Kassanhallinan tärkein tehtävä on välttää ulosoton ja muiden viivästyskulujen aiheuttamia lisäkuluja, jotka ovat moninkertaisia verrattuna tilitoimiston perimään palkkioon. Usein yrittäjä vain ei yksinkertaisesti jaksa olla yhteydessä velkojiin ennen kuin on jo liian myöhäistä.

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut