Uratarinoita - Tuomo Rissanen

ProAgria Pohjois-Savo 

Markkinointi- ja myyntijohtaja
 
Olen MMM agronomi maatalousekonomiasta ja MMK maatalous- ja ympäristöteknologiasta. Opiskelun Viikissä aloitin vuonna 2003 ja työelämään siirryin 2008. Olen kotoisin Pohjois-Savosta Maaningalta, sikatilalta.
 
Vuodet 08-09 toimin OP-Pohjola -ryhmässä kehityspäällikön tehtävissä. Työnkuvaani kuuluivat Osuuspankkien maa- ja metsävastaavien osaamisen kehittäminen ja maatalousasiakkaiden raportointi. Tästä tehtävästä sain hyvän käsityksen maatalouden investoinneista ja rakennekehityksestä koko valtakunnassa.
 
ProAgria Pohjois-Savossa aloitin helmikuussa 2010 talousagronomina. Toimenkuvaani kuuluivat mm. maatalouden investointilaskelmat, maatilan sukupolvenvaihdokset, maatalouden vuosittaiset tilinpäätökset sekä asiantuntijana toimiminen eri maidontuotannon hankkeissa talouspuolen tehtävissä.  Lisäksi olen toiminut ProAgria Pohjois-Savon talousneuvonnan toimialavastaavana.
 
Keväällä 2013 aloitin ProAgria Pohjois-Savossa markkinointi- ja myyntijohtajan tehtävissä. Talousasiantuntijapalveluita teen edelleen, mutta entistä pienemmällä painotuksella.
 
Olen pitänyt todella paljon työskentelystä ProAgria Pohjois-Savossa. ProAgrialla on todella laaja asiantuntijaverkosto ja tämä on varmistanut osaamiseni kehittymisen talouspuolen asioissa. Eteeni ei ole tullut vastaan yhtäkään tilannetta, mitä en olisi saanut selvitettyä ProAgrian valtakunnallisen asiantuntijaverkoston avustuksella. 
 
ProAgrialla olen pystynyt kehittymään urallani sopivan nopeasti ja haasteita on ollut kokoajan sopivasti. Nykyinen markkinointi- ja myyntijohtajan tehtävä on jälleen siirtymistä epämukavuusalueelle, mutta positiivisella tavalla.
 
Viikki antoi hyvät pohjavalmiudet talousasiantuntijan työnkuvaan. Toki paljon olen oppinut työn kautta tekemällä ja jatkuva kouluttautuminen on elintärkeää, koska osaamisvaatimus myös asiakkaiden suunnalta on kasvanut. Viikissä oli tärkeää oppia myös verkostoitumaan. ”Itse ei kannata keksiä pyörää uudelleen, vaan kannattaa tuntea henkilö, joka on alkuperäisen pyörän keksinyt”.
 
Talousneuvojan tehtävissä riitti haasteita, mutta myös nykyisessä työnkuvassani. Mielestäni ProAgrialla on tällä hetkellä ja tärkeää, että myös tulevaisuudessa Suomen paras asiantuntijaverkosto palvelemaan Suomen maatiloja ja maaseudun yrityksiä. 
 

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.

Palvelut