Vastuullista proteiinia pöytään

Vastuullista proteiinia pöytään -hanke 

Vastuullista proteiinia pöytään -hankkeen ensisijainen tavoite on lisätä kasvisproteiinin hyödyntämistä paikallisesti, kannattavasti sekä ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointia tukien. Hankkeessa kehitetään ja levitetään tietoa, kannustetaan toimijoita yhteistyöhön ja luodaan kysyntää paikallisesti tuotetulle proteiinille.

”Vastuullista proteiinia pöytään” -hankesuunnitelmassa esitetään vastuullisuuden eri näkökulmista nousevia proteiinin tuottamiseen, jalostamiseen ja hyödyntämiseen liittyviä kehittämistoimia Pohjois-Karjalassa ja Varsinais-Suomessa. Erityisesti hankkeessa paneudutaan vastuullisen proteiinin tuotannon pilottiketjuina kasviproteiini- ja lammasketjujen edistämiseen. Ruokavalion muutokset kasvisvoittoiseen suuntaan onkin listattu yhdeksi tärkeimmistä toimenpiteistä maatalouden ilmasto-ohjelmassa.

Hankkeessa tehdään yhteistyötä Viron Center of Food and Fermentation Technologies:n (TFTAK), NPO Estonian Fied Corp Innovantion Cluster:n (EPIK) ja Viron Soijaliiton tulevien EIP-hankkeiden kanssa.  Hyödynnetään Ruotsin kansallisen EIP-Agri-MegaLegumes-hankkeessa syntyviä tuloksia m. valkuaiskasvien tuotannon ja -tuotteiden jalostukseen liittyen.

Hankkeen toiminta-alue on Pohjois-Karjalan ja Varsinais-Suomen maakunnat. Kohderyhmänä ja hyödynsaajina ovat pohjoiskarjalaiset ja varsinaissuomalaiset kasviproteiinin tuotanto- ja jalostusketjun osapuolet ja toimijat sekä varsinaissuomalaiset lammastalouden ruokaketjuun liittyvät toimijat.  Hankkeen hyödynsaajia ovat välillisesti myös alueen ammattikeittiöt, matkailun ja kaupan alat, tutkimus, koulutus sekä lähiruoasta kiinnostuneet kuluttajat.

Hanketta toteutetaan ajalla 1.1.2018 – 31.12.2020.

Hanketta hallinnoi Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset /ProAgria Itä-Suomi ry partnerina Turun yliopiston Brahea-keskus.

Hankkeen budjetti on 603 000 euroa ja sitä rahoittavat rahoitus Pohjois-Karjalan ja Varsinais-Suomen ELY-keskus sekä Maaseuturahasto.

 

Kotimaista kasviproteiinia kaikkiin keittiöihin reseptivihko PDF ladattavissa tästä


Yhteydenottopyyntö

Jaa

Tapahtumat

  • Kesälahti ja Kitee 04.08.2020

    Pellonpiennarpäivä Kiteellä

    Tervetuloa pellonpientareelle tutkimaan kasvustoja, seuraamaan työnäytöksiä ja ihmettelemään havaintoruutuja.

  • Liperi 05.08.2020

    Pellonpiennarpäivä Liperissä

    Tervetuloa pellonpientareelle tutkimaan kasvustoja, seuraamaan työnäytöksiä ja ihmettelemään havaintoruutuja.

  • Nurmes 06.08.2020

    Pellonpiennarpäivä Nurmeksessa

    Tervetuloa pellonpientareelle tutkimaan kasvustoja, seuraamaan työnäytöksiä ja ihmettelemään havaintoruutuja.

Hanketoimijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut