Muhkeat nurmet 20.9.2017

Ravinnerenki-hanke järjesti Iisalmessa Henna ja Perttu Sirviön tilalla Muhkeat Nurmet-työnäytöspäivän sateisessa ja syksyisen kylmässä säässä. Huonosta säästä huolimatta paikalle saatiin noin 40 opiskelijaa ja 30 viljelijää.

Syksyisen ajankohdan ja havaintolohkon uudistamisen myötä päädyimme pitämään päivän teeman nurmen lopettamisessa ja uusimisessa. Paikalla olikin iso joukko sidosryhmiä esittelemässä heidän tuotteittaan ja antamassa vinkkejä nurmen viljelyyn. Esitteitä ja vinkkejä oli tarjoamassa Ilkka Suur-Uski Yaralta, Asko Seppänen Berneriltä, Jukka Repo Juuan Dolomiittikalkilta, Veli Turunen ja Paavo Lappi Vilomix:siltä ja Tero Jokelainen Valiolta. Ruoka- ja juomapuolesta vastasivat Korpijärven Maa- ja kotitalousnaiset sekä Atrian Jari Mustonen. Koneilta esittelivät BT Agron Tom Hellström ja Turun Konekeskuksen Ari Kärkkäinen.

Turun konekeskukselta esittelyssä olivat 5 siipinen Pönttingerin SERVO kääntöaura ja Pöttingerin lautasmuokkain sekä muutama Massey fergusoni.

BT-Agrolta esittelyssä olivat nurmen ilmastaja SUBSOILER 250, piensiemen kylvöäes, nurmijyrsin FORIGO sekä SUIRE Vaakatasoleikkuri.

Kevytmuokkauksen jäljiltä Pertun pellolta löytyi useita lieroja. Lierot muokkaavat, ilmastavat, lannoittavat sekä murustavat maan rakennetta. Tänä kesänä jokaisen ympäristökorvaukseen sitoutuneen tilan on mietittävä omien lohkojensa kasvukuntoa ja maan rakennetta. Maan kasvukunnon arviointi käy kätevästi peltomaanlaatutestin avulla. Tuttavallisemmin laatutestiä sanotaan kuoppatestiksi. Kuoppatesti on helppo tapa arvioida maan tiiviyttä, mururakennetta, lierojen määrää, juurten kasvupotentiaalia sekä kasvijätteiden hajoamista.

Kuulumiset kirjasi:

Jaa

Facebook Comments Box

Lisää kirjoituksia

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

Muualla blogeissa