Kasvin ja kasvun suojelua

Hyvän viljelyn tavoitteena tulee olla määrältään sekä laadultaan hyvätasoinen sato. Näiden tavoitteiden toteutumiseksi on kasvinsuojelulla suuri merkitys. Kasvinsuojelussa on nykyisin noudatettava ns. Integroitua kasvinsuojelua, eli tehdään kasvinsuojelua tarpeen mukaan ja monipuolisilla menetelmillä.

Kasvinsuojeluainelaki edellyttää, että kaikkien kasvinsuojeluaineita ammattimaisesti käyttävien henkilöiden pitää suorittaa kasvinsuojeluainetutkinto. Tutkinto on oltava myös ostettaessa ammattikäyttöön luokiteltuja kasvinsuojeluaineita. Aikaisemmat, ympäristötukeen liittyvien kasvinsuojelukoulutusten todistukset täyttävät tutkintovaatimuksen todistusten päättymispäivään asti.

ProAgria Pohjois-Savo tarjoaa uuden lain mukaista koulutusta, jonka yhteydessä voi suorittaa kasvinsuojeluaineita koskevan tutkinnon. Koulutusta järjestetään useilla paikkakunnilla, tarkemmat tiedot löytyvät ja ilmoittautuminen tapahtuu ProAgria Pohjois-Savon kotisivujen kautta: https://pohjois-savo.proagria.fi/tapahtumat

Koulutuksen sisältö on Turvallisuus- ja kemikaaliviraston hyväksymä. Kaikki kurssit alkavat klo 9 ja tutkintotilaisuus klo 13, halutessaan voi osallistua pelkkään tutkintoon. Kurssilaisten hyvinvointiakin on kurssijärjestelyissä ajateltu, sillä väliajan lounastarjoilu sisältyy kurssimaksuun.

Tarjolla on tietoa mm. lainsäädännöstä, työturvallisuudesta, ruiskutustekniikasta sekä Integroidusta kasvinsuojelusta.
Tervetuloa kursseille!

 

Hannu Mäkipää, kasvituotannon ja työterveyshuollon erityisasiantuntija

ProAgria Pohjois-Savo

040 5638 759, hannu.makipaa@proagria.fi

Jaa

Facebook Comments Box

Lisää kirjoituksia

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

Muualla blogeissa