Veroehdotus kannattaa vilkaista

Veroilmoitusten palautuspäivät lähestyvät. Ilmoituksen palautuspäivä näkyy esitäytetyn veroilmoituksen etusivulla. Se on keskiviikko 7.5. tai torstai 15.5.

Maa- ja metsätalousyrittäjän kannattaa tarkistaa esitäytetyt tiedot koroista ja tarvittaessa lisätä tiedot asunto- ja tulonhankkimisveloista. Metsätalouteen liittyvät korot ilmoitetaan tulonhankkimisvelan koroissa. Yhtymissä kaikki yritystoimintaan liittyvät korkomenot ilmoitetaan tulonhankkimisvelan korkomenoissa. Yksityistalouden puolelta tulonhankkimisvelan korkoihin kuuluvat myös mm. sijoitusasunnon velkojen korot.

Henkilökohtaiseen verotukseen liittyvät ilmoitukset on myös jätettävä ilmoituksen määräpäivinä, mm. vuokratulot kiinteistöistä ja asunto-osakkeista. Jos asunnossa on tehty esim. remonttia, asennettu laajakaista. Vähennykseen oikeuttavista kuluista työnosuudesta haettavasta kotitalousvähennyksestä on jätettävä ilmoitus veroilmoituksen määräpäivänä.

Linkki kotitalousvähennykseen:
http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys

Veroilmoituksen täydentäminen sujuu näppärästi myös sähköisesti. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla ja teet lisäykset tai korjaukset netissä. Esim. kotitalousvähennyksen tekeminen sähköisesti sujuu sitä kautta helposti.

Jos huomaat myöhemmin kesän aikana ja haluat muuttaa jo jätettyä yritystoiminnan veroilmoitusta poistojen, varausten tms. osalta tai jotakin on jäänyt pois. Muutoksia, korjauksia ja lisäyksiä voi tehdä verotuksen valmistumiseen käytännössä syyskuulle saakka.

Monesti soitto verotoimistoon selvittää asioita ja aina kannattaa kysyä myös veroneuvontaa antaneelta ProAgrian asiantuntijalta.

Antti Valta
ProAgria Pohjois-Savo

Jaa

Facebook Comments Box

Lisää kirjoituksia

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

Muualla blogeissa