Merja Keisala ja Keisalan akan navetan rustoo-blogi

Hei! Olen Merjan Keisala, pohjalainen maitotilan emäntä Töysästä. Tässä blogissani kerron uuden navettamme rakentumisesta, rakentamisen eri vaiheista ja tuumailen asioita joita tässä projektin aikana vastaan tuloo.

 Meidän tilalle rakennetaan uutta kahden lypsyrobotin navettaa lypsylehmille. Vanha on tarkoitus remontoida nuorelle karjalle sopivaksi. Vanhempi osa siitä on tehty 1990 ja jatkettu 1998.  Navetta on sen ikäinen, että mitoitukset parsissa ja käytävillä ovat ahtaat nykyisen kokoisille holstein lehmille. Ei silloin oikein osattu panostaa eläinten hyvinvointiin. Tietysti ahtaus on tuonut eläinten hoitamiselle omat haasteensa ja vaihtoehtoina olikin vähentää lehmiä tai rakentaa uusi navetta uusin mitoituksin ja ratkaisuin. Navetan on suunniteltu olevan käyttökunnossa marras-joulukuun vaihteessa, joten kiirettä pitää. Voitte halutessanne seurata tätä työmaata ja sen tapahtumia. Aluksi hieman taustaa tapahtumille.

Valinnat joita olemme tehneet, esimerkiksi mainitut tavarantoimittajat tai tuotteet, on valikootu sen perusteella, kuinka ne on meille parahiten passannut eikä ne ole ProAgrian suosituksia

Mistä on hyvät navettasuunnitelmat tehty?

  • pitkän ajan suunnittelusta
  • alan kehityksen seuraamisesta
  • opintoryhmistä
  • navettavierailuista
  • näyttely- ja messukäynneistä
  • muiden kokemuksien hyödyntämisestä
  • investoivan tilan tiimistä
  • hyvistä ammattisuunnittelijoista
  • lujasta omasta tahdosta ja näkemyksestä

Niistä on hyvät navettasuunnitelmat tehty.

Jaa

Facebook Comments Box

Lisää kirjoituksia

Muualla blogeissa