Uutta ja innovatiivista, suomalaista maatalousosaamista viedään maailmalle - 4dBarn-asiantuntijamme mukana EuroTier 2016 -näyttelyssä

12.11.2016

4dBarn-konseptin vahvuutena on ymmärrys eläinten hyvinvoinnista, navettojen toimivuudesta ja työnkäytön tehokkuudesta myös erikoisolosuhteissa

Suomalainen maatalousasiantuntemus on tulevaisuuden vientituote. Sitä on osaltaan rakentamassa 4dBarn Oy. - Haluamme tuoda uutta näkökulmaa navettarakentamiseen sekä Suomessa että ulkomailla, sanoo 4dBarnin toimitusjohtaja Virpi Huotari.

Uutta ja menestyksekästä osaamista ovat olleet rakentamassa innovatiivinen suomalainen maatalousrakennuksiin perehtynyt arkkitehti Jouni Pitkäranta ja ProAgrian vahvat maidontuotannon ja navetoiden toimintaan ja -prosesseihin perehtyneet asiantuntijat Marjo Posio ja Virpi Kurkela. 4dBarnin perustivat tänä vuonna Arkkitehtitoimisto Jouni Pitkäranta Oy ja ProAgria Oulu.

Ensin Amerikka ja sitten Saksa

Kansainvälisyyden rakentamisen ensimmäinen askel oli osallistuminen World Dairy Expoon 2016 Wisconsinissa. – Saimme sieltä suoria tilakontakteja ja erilaisia yhteistyöehdotuksia, kertoo Marjo Posio. - Olimme ensimmäinen suomalainen yritys viemässä tällaista asiantuntemusta Amerikkaan. Yleensä virta kulkee toisin päin, täydentää Jouni Pitkäranta.

Seuraavaksi 4dBarn esittäytyy kansainvälisille markkinoille EuroTier 2016 -näyttelyssä Saksan Hannoverissa. – Keskitymme robottinavetoiden uudentyyppiseen toiminnalliseen suunnitteluun, käyttöönottoon, työvoiman tehokkaaseen käyttöön, sekä vasikkaloiden ylipainekanavien mitoitukseen. - Näiden osa-alueiden konsultoinnista meillä on hyviä referenssejä Suomessa, sanoo Marjo Posio.

Saksassa 4dBarn on rakentanut yhteistyöosaston Cowhousen, Artexin ja Promatin kanssa. Kaikki ovat pitkän linjan toimijoita lypsykarjarakennusten kaluste- ja laitetoimittajina. Osasto on EuroTier-näyttelyssä Hannoverissa Cow Comfort paviljongissa hallissa 12, osasto 12A25c.

Katse pihattoon lehmän näkökulmasta

Navetan tarkasteleminen lehmän näkökulmasta on yksi 4dBarnin konseptin kulmakivistä unohtamatta taloutta ja toiminnallisuutta. Eläinlääkäri Virpi Kurkela painottaa erityisesti eläinten hyvinvointinäkökulmaa. – Suomalaisilla on erityisesti annettavaa eläinten hyvinvoinnissa. Tuotantoeläinten hyvinvointia arvostetaan Suomessa ja siinä meillä on erityisosaamista. Toinen suomalainen vahvuus on erinomainen maidon laatu.

Palvelumme ovat räätälöityjä ja asiakaskohtaisia. - Malliratkaisuja ei varsinaisesti ole olemassa, vaan jokaisen tilan ongelmat kartoitetaan ja ratkaistaan, sanoo Virpi Kurkela.

- Keskitymme erityisesti robottinavetan toiminnan ja työajan tehostamiseen, navetan suunnitteluun ja valmennukseen sekä vasikkatilojen ilmanvaihdon suunnitteluun ja parantamiseen, summaa Jouni Pitkäranta.

 

Onnistumistarinoita: http://www.4dbarn.com/fi/asiakastarinoita/

 

4dBarn-tiimi

Jouni Pitkäranta, arkkitehti, +358 400 166 058

Virpi Huotari toimitusjohtaja, MMM +358 400 786 933

Marjo Posio, MMM +358 40 579 1062

Virpi Kurkela, eläinlääkäri +358 40 519 2283

 

Tavoitat meidät sähköpostilla: info@4dbarn.com

Katso ajatuksiamme: www.4dbarn.com

Tykkää meistä Facebookissa: www.facebook.com/4dbarn/

Seuraa twittejämme ajanvirrassa: www.twitter.com/4d_barn

 

Tule tapaamaan 4dBarn-asiantuntijoitamme Hannoveriin Saksaan 15.–18.11.2016 EuroTier-näyttelyyn

4dBarnin löydät Hallista 12 info-pisteen läheltä 12A25c yhteisosastolta  Cowhouse,  Artex  ja  Promat  näyttelypäivinä klo 9- 18. Paikalla 4dBarn -tiimi.

 

NÄE NAVETTASI LEHMÄN SILMIN!

Tiedätkö mitä navetassasi todella tapahtuu? Tökkiikö eläinten robottiliikenne? Harkitsetko karjakoon kasvattamista? Riittävätkö työvoimaresurssit?

4dBarn Oy tarjoaa uutta näkökulmaa navettasuunnitteluun ja nykyisen toiminnan tehostamiseen. Paranna robottinavettasi työajankäyttöä, hyödynnä navetan lukujärjestys ja optimoi vasikkalan kasvuolot!

Boosted – robottinavetan toiminnan ja työajan tehostaminen
Designed – robottinavetan uudenlainen suunnittelu ja valmennus
Ventilated – vasikkalan ilmanvaihdon suunnittelu ja parantaminen

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.