Uusi Peltokasvien kasvinsuojelu 2017 -kirja kokoaa olennaisen kasvinsuojelusta

21.02.2017

 

Uusi Peltokasvien kasvinsuojelu 2017 -kirja sisältää ainoana kirjana kaikki markkinoilla olevat kasvinsuojeluaineet yksissä kansissa. Kirjassa esitetään viljelykasveittain rikkakasvien, kasvitautien ja tuholaisten torjuntaan vuonna 2017 markkinoilla olevat kasvinsuojeluaineet, niiden käyttösuositukset ja keskimääräiset ainekustannukset hehtaaria kohti. Kasvinsuojelun asiantuntijoiden kokoaman tiedon avulla voi arvioida eri kasvinsuojeluaineiden ominaisuuksia, tehoja ja kustannuksia, mikä helpottaa oikean kasvinsuojelumenetelmän valinnassa. Kirjasta löytyy myös kooste valmisteiden ympäristörajoituksista.
 
Kasvinsuojelua täsmätarpeisiin hyvällä ammattitaidolla
 
– Onnistunut kasvinsuojelu vaatii hyvän tarpeen arvioinnin, suunnittelut, toimenpiteet ja osaavan toteutuksen. Eri aineiden ominaisuudet ja vaikutustavat kannattaa tuntea, kertoo kirjan toimittaja, johtava asiantuntija Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitosta ja jatkaa, – Paras teho aineista saadaan, kun tunnistetaan tarkka tarve, eri sääolosuhteiden vaikutukset ja olosuhteet, joissa kasvinsuojeluaineet tehoavat parhaiten. Oikea ajoitus on lisäksi kaiken a ja o. Erityisesti sääolosuhteiden vaihtelut aiheuttavat haasteita optimaaliselle toteutukselle, jolloin on tehtävä kompromisseja ja valittava pienimmän riskin tie. Asiantuntijoiden näkemyksiä ja kokemuksia kannattaa aina hyödyntää onnistuneen kasvinsuojelun ja parhaan mahdollisen sadon aikaansaamiseksi.
 
Vankka asiasisältö
 
Peltokasvien kasvinsuojelu 2017 -kirja on jokaisen viljelijän perusteos, joka kannattaa olla aina käsillä sekä suunnittelussa että tekemisessä. Kirja sisältää kaikkien kasvinsuojeluaineiden lisäksi kuvaukset viljan tärkeimmistä kasvuasteista kasvinsuojelutoimenpiteiden toteutuksen kannalta, tärkeimpien kasvitautien torjuntakynnykset ja -suositukset, eri kasvinsuojeluaineiden vaikutustavat ja jälkikasvirajoitukset sekä ohjeita ruiskutustekniikkaan.
 
Kirjassa kerrotaan myös kasvinsuojeluaineiden tehoista, resistenssiryhmistä ja viljalajikkeiden taudinkestävyyseroista. Mukana ovat koosteet valmisteiden ympäristörajoituksista, viljan ja perunan tankkiseoksista, ja ruiskun
kunnossapidosta.
 
Käyttäjien toivomuksesta on kirjassa huomioitu syysöljykasvien, härkäpavun, rehumaissin, sinimailasen ja vihantaviljan kasvinsuojelu sekä lisäksi uutena sisältönä lisätty palsternakan ja mukulasellerin kasvinsuojelu. 
 
Kirja on saatavana sekä painettuna että e-kirjana. Käytännön Maamies -lehden kestotilaajat saavat kirjan tilaajaetuna lehden nro 2 liitteenä. Kirjan voi ostaa suoraan kustantajalta ProAgria Keskusten Liitosta: www.proagriaverkkokauppa.fi, myynti@proagria.fi tai puh. 020 747 2485 tai jälleen myyjiltä. e-kirjan voi ostaa myös osoitteesta www.ellibs.fi . Kirjan hinta kustantajalta ostettaessa on 32,90 €
 
Kirjan tekniset tiedot
 
Julkaisun laajuus on 64 sivua. Painos on nelivärikuvitettu ja koko on 17 x 24,5 cm. Kirjan kirjastoluokka on 67.39. Painetun kirjan tunnus on ISBN 978-951-808-264-7 ja sähköisen kirjan ISBN 978-951-808-265-4.
 
Lisätiedot ProAgria Keskusten Liitto
 
Sari Peltonen, johtava asiantuntija, sari.peltonen@proagria.fi, puhelin 050 341 4406
 
Suvi Anttila, markkinointi- ja viestintäjohtaja, suvi.anttila@proagria.fi, puhelin 040 560 8551
 
Arvostelukappale- ja kansikuvapyynnöt: kustannustoiminnan koordinaaattori Paula Rinne,
paula.rinne@proagria.fi, puhelin 040 356 2486.
 
 

Jaa

Artikkelit

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.