Kasvutilannetiedotuksemme käynnistyy 3.5.

18.04.2018

Sään lämpeneminen ja sateet sulattavat nyt tehokkaasti lunta ja routaa Etelä- ja Keski-Suomen pelloilta. Termisen kevään lähes yhtäaikainen alku pääsiäisen jälkeisellä viikolla ja lumipeitteen nopea sulaminen maan etelä- ja keskiosissa enteilee myös kevättöiden käynnistyvän näillä alueilla tavanomaista lyhyemmällä aikavälillä. Peltojen kuivuminen runsaslumisen talven ja sateiden jäljiltä vie kuitenkin aikaa. 

Lounais-Suomessa, Hämeessä ja Pirkanmaalla osalla pelloista routa on painunut syvälle, mikä hidastaa peltojen kuivumista. Satakunnassa puolestaan peltojen kuivuminen on jo pitkällä. Maan pohjoisosissa kevättöiden alkua joudutaan odottamaan pitkälle toukokuuhun, sillä peltoja peittää vielä 50-75 cm:n lumipeite. Viime syksyn märkyys ja vaikea korjuukausi näkyy myös ylimääräisinä kevättöinä, jotta pellot saadaan taas kylvökuntoon. 

Jaa omat kuvasi kevään etenemisestä ja kasvutilanteesta somessa tunnisteella #kasvutilannekatsaus. 

Käynnistämme perinteisen valtakunnallisen kasvutilannetiedotuksen torstaina 3.5. Seuraavat tiedotteet julkaistaan tiistaisin 15.5., 5.6., 26.6., heinäkuussa tauko, 7.8., 21.8. ja 18.9.  

ProAgria keskusten antamien tietojen pohjalta laaditut katsaukset ovat luettavissa osoitteessa www.proagria.fi/ajankohtaista. 

Lisätietoja

Johtava asiantuntija Terhi Taulavuori, terhi.taulavuori@proagria.fi, puh. 040 760 6262 ja peltoviljelyn osalta johtava asiantuntija Sari Peltonen, sari.peltonen@proagria.fi, puh. 050 341 4406. 

Lisätietoja maakunnallisesta tilanteesta myös paikallisilta ProAgria Keskuksilta. 

Uutista päivitetty 26.4. Ensimmäinen tiedote ilmestyy 3.5.

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.