Järjestötoiminta Koronapandemian aikana

17.03.2020

17.3.2020

Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset noudattavat koronavirusepidemian osalta viranomaisten ja ProAgria Keskusten Liiton ohjeita ja suosituksia. Piirikeskuksen järjestämät tapahtumat, joita ei voi korvata etäyhteydellä perutaan toistaiseksi koronaviruksen COVID-19 takia.

Uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 –tartuntatautiepidemia on Maailman terveysjärjestön WHO:n ilmoituksen 11.3. mukaan laajennut pandemiaksi eli maailmanlaajuiseksi epidemiaksi. Pienillä teoilla voi kuitenkin tehdä paljon. Hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattaminen on paras tapa suojautua koronavirukselta ja miltä tahansa hengitystieinfektiolta. Kotona on hyvä olla varalla elintarvikkeita, mikäli sairastuneena ei pääse kauppaan täydentämään varastoja. Koronaviruksen suurin riskiryhmä ovat ikääntyneet ja pitkäaikaissairaat. Asiassa ei kuitenkaan kannata ottaa turhia riskejä. Korona on erittäin herkästi tarttuvaa. 

Suomen hallitus on päättänyt rajoittaa julkisia kokoontumisia kymmeneen henkilöön. Samalla tarpeetonta oleskelua julkisissa tiloissa rajoitetaan. Muun muassa valtion ja kuntien museot, teatterit, harrastustilat, uimahallit, kulttuuritalot, kirjastot ja nuorisotilat suljetaan.
 
Tapahtumien, esimerkiksi kevätkokousten siirtäminen myöhempään ajankohtaan on suositeltavaa, vaikka yhdistyksen säännöissä on määritelty aikarajat kokouksen pitämiselle. Kun kyseessä on Force majeure eli pakottava tilanne jäsenten terveys menee yhdistyksen sääntöjen edelle.
 
 

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita ja tiedotteita voi seurata osoitteessa www.thl.fi.

Muita ohjeita ja neuvoja:

Käsienpesuohjeistus THL

Kolmen päivän kotivara

ProAgrian asiakaspalvelun ohjeistus

 

Tiedustelut

toiminnanjohtaja

Marjatta Pikkarainen p. 044 3201 585 marjatta.pikkarainen@maajakotitalousnaiset.fi

tai Sanna Louna p. 0400 571 642 sanna.louna@maajakotitalousnaiset.fi

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.