Maatalouskalenteri avuksi ajankäytön hallintaan ja toiminnan suunnitteluun

03.11.2014

Mediatiedote 3.11.2014
ProAgria Keskusten Liitto

ProAgria Maatalouskalenterin avulla toiminnan suunnittelu helpottuu. Pöytäkalenterin päivyrissä on runsaasti muistiinpanotilaa sekä kuluvan ja seuraavan vuoden vuosisuunnitelmat. Viljelymuistiinpanot-taskukalenteriin voi tehdä kätevästi lohkokohtaiset muistiinpanot. Julkaisuun on koottu myös laaja ammattitieto-osuus, josta voi tarkistaa vaikkapa lypsylehmän ruokintasuositukset tai peltokasvilajikkeiden koetulokset.

Maatalouskalenteri on tärkeä työkalu, joka on tuttu joka toiselle maatilayrittäjälle. Lähes yhdeksän kymmenestä viljelijästä pitää kalenterin käyttökelpoisuutta, ulkoasua ja ammattisisältöä erinomaisena tai hyvänä.                     

Uutuutena ravinneasiat ja niiden tulkinnat

Kalenterissa on runsas tieto-osuus johtamisesta, kasvintuotannosta, energiasta sekä kotieläin- ja metsätaloudesta. Uutuutena mukana ovat mm. ravinteiden saannin vaikutus kasvuun ja lanta-analyysin tulkinta.

– Lannoituksen suunnittelun tueksi kalenteriin on koottu monipuolisesti tietoa ravinteiden otosta ja siihen vaikuttavista tekijöistä eri viljelykasveilla, kertoo palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitosta ja jatkaa, – Perinteiset lannoitustaulukot tulevat kalenteriin mukaan taas ensi vuonna, kun uuden tukikauden säädökset on saatu vahvistettua.

Pöytäkalenterin päivyriosan muistilaput muistuttavat yrittäjälle tärkeistä päivämääristä sekä johtamiseen ja tuotantoon liittyvistä toimenpiteistä. Tärkeät asiat voi kirjata ylös kalendaarioon tai muistiinpanosivuille. Kattavasta osoitehakemistosta löytyvät alan yritysten ja yhteisöjen yhteystiedot.

Ulkoasu, hinta ja saatavuus

Maatalouskalenterin A5-kokoisessa pöytäkalenterissa on 246 sivua ja käytännöllinen kierresidonta. Viljelymuistiinpanot-taskukalenterin laajuus on 80 sivua. Kannet ovat mustaa, nahkaa jäljittelevää muovia. Kalenteripaketin hinta kustantajalta tilattaessa on 29,90 €, EAN 6438260007653. Pöytäkalenteri on saatavana myös keinonahkakansilla, joissa on säilytyslokeroja ja laadukas Ballograf Rondo -lyijytäytekynä hintaan 42,50 €, 6438260007660. ISSN 0785-5133. Kirjastoluokka 67.

Julkaisuja voi ostaa jälleenmyyjiltä ja kustantajalta ProAgria Keskusten Liitosta: myynti@proagria.fi,
puh. 020 747 2485 tai www.proagriaverkkokauppa.fi. Uudistetun verkkokaupan valikoimissa ovat julkaisujen ohella myös ProAgria Collection -vaatteet, lahjat ja järjestötuotteet. Kotimaan lähetykset toimitetaan ilman toimitus- ja postimaksua kirjeenä tai pakettina. Käytännön Maamiehen kestotilaajat saavat Maatalouskalenterin tilaajaetuna marraskuussa.

Maatalouskalenteri 2015:n tieto-osuus on saatavana myös sähkökirjana. Myyntihinta on 29,90 €. Lisätietoja ja tilaukset: www.ellibs.fi >E-kirjakauppa.

Lisätiedot

Lisätietoja, arvostelukappale- ja kansikuvapyynnöt: toimistosihteeri Heidi Aarnio, puh. 020 747 2442, heidi.aarnio@proagria.fi.

 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.