Maatalousalan julkaisut helposti saatavilla uudesta verkkokaupasta – kirjojen julkaisumäärä oikeuttaa 50-tonnariksi

14.08.2014

Tiedote 14.8.2014
ProAgria Keskusten Liitto                  

Maatalousalan kirjojen kustantajat ovat nykyisin harvassa. Edelläkävijä ammattitiedon ja erityisesti suoraan sovellettavissa olevan tiedon tarve osaamisen kehittämisessä on kuitenkin kiistaton. ProAgrian Keskusten Liiton ammattijulkaisuja löytyy melkoisella varmuudella jokaisen maataloudesta kiinnostuneen kirjahyllystä. – Vuosittain meiltä ilmestyy kuusi maatalousalan kirjaa ja niitä painetaan yhteensä 55 000 kappaletta. Jokaiselle maatilayritykselle riittää yksi kappale, jos painosmäärä suhteutetaan aktiivisesti toimivien tilojen määrään, kertoo kustannuspäällikkö Hanne Teräväinen ProAgria Keskusten Liitosta.

Oman osaamisen ylläpitäminen ja uusien asioiden helppo oppiminen on ProAgrian ammattikirjojen tavoite.  – Valitsemme kirjojen aiheet siten, että niistä on mahdollisimman paljon ammatillista hyötyä maatilayrittäjille. Kirjan tekeminen on monen ihmisen ammattitaitoa vaativa projekti. Esimerkiksi keväällä julkaistun Teknologian hyödyntäminen maatilalla -kirjan kirjoittaja- ja tekijätiimiin kuului yli 30 alan huippuammattilaista, kuvailee Teräväinen kirjojen tekemistä.

Sähkökirjojen käyttö on lisääntynyt hiljalleen viime vuosina ja julkaisuala odottaakin menekin merkittävää kasvua tulevaisuudessa. – Lähes kaikki ammattijulkaisut ovat olleet saatavilla myös sähkökirjoina vuodesta 2006 alkaen. Sähköisessä muodossa järeä ammattikirjasto kulkee aina mukana ja on luettavissa vaikka tabletilla tai älypuhelimella helposti juuri silloin, kun tietoa tarvitsee, kertoo Teräväinen.

Monet oppilaitokset käyttävät ProAgrian ammattikirjoja opetuksen tukena

– Opiskelijoiden kommentit kirjoista ovat olleet positiivisia. Kirjojen selkeää esitystapaa ja havainnollisia graafeja sekä kuvitusta on kehuttu. Eräs agrologiopiskelija totesikin, että ilman Maatalouskalenterin tieto-osuutta hänen harjoitustehtävänsä eivät olisi koskaan valmistuneet. Maatalouskalenteria on painettu kohta 70 vuotta ja se on pitänyt vielä hyvin pintansa sähköistyvässä maailmassa, pohtii Teräväinen.

Maatalousalan kirjat siirtyivät uuteen verkkokauppaan

ProAgria avasi uuden verkkokaupan, josta voi tilata helposti ja nopeasti ilman lähetyskuluja ProAgrian ammatti- ja harrastekirjoja sekä nyt myös lisäksi järjestö- ja hopeatuotteita sekä ProAgria Collection -vaatteita. Verkkokauppa on osa ProAgrian sähköisten palvelujen kehitystä ja se on ensimmäinen askel kohti sähköisesti tilattavia palveluja.

Uusi verkkokauppa on osoitteessa www.proagriaverkkokauppa.fi.

Lisätietoa ProAgria Keskusten Liiton verkkokaupasta

Julkaisut Suvi Anttila, suvi.anttila@proagria.fi, 040 560 8551

Järjestö- ja hopeatuotteet Heidi Aarnio, heidi.aarnio@proagria.fi, 040 356 1693

ProAgria Tuotteet Paula Rinne, paula.rinne@proagria.fi, 040 356 2486

Sähköiset palvelut  Suvi Anttila, suvi.anttila@proagria.fi, 040 560 8551

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.