ProAgrialta huippuosaamista myös kasvintuotantoon

20.02.2014

ProAgrian panostus huippuosaajiin on saanut jatkoa. Maito- ja luomuhuippuosaajien rinnalle on kouluttautunut neljä kasvintuotannon huippuosaajaa. Uudet kasvintuotannon huippuosaajat ovat erikoistuneet valkuaisomavaraiseen rehuntuotantoon, vilja- ja öljykasvien lannoitukseen ja kasvinsuojeluun, kasvintuotannon talouteen ja markkinatietoon sekä integroituun kasvinsuojeluun. - Nämä kaikki asiat ovat erittäin ajankohtaisia aiheita kasvisektorilla. Niiden parempi hallinta lisää tilojen kannattavuutta ja auttaa riskien hallinnassa tiloilla, sanoo palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitosta.

Huippuosaajilla on kaikilla laaja kokemus asiantuntijatyöstä ja osaamista vaativista kasvintuotannon käytännön kysymyksistä. Asiakastyön ohella he tulevat toimimaan ProAgrian asiantuntijoiden tukena valtakunnallisesti välittämällä ajankohtaista tietoa, kouluttamalla asiantuntijoita ja kehittämällä työvälineitä kasvintuotannon palveluihin ja asiantuntijoille. - Asiakkaiden kokemukset huippuosaajista ovat olleet hyviä ja kannustavia. Valtakunnallisesti liikkuvat huippuosaajat ovat avuksi erityisesti toimintaansa kehittäville ja investoiville yrityksille, kertoo Peltonen.

Huippuosaajien valmennusohjelmassa on keskitytty erityisesti uusimman kotimaisen ja kansainvälisen tiedon hankintaan ja sen soveltamiseen käytännössä. Huippuosaajat toimivat yhteistyössä tutkimuksen kanssa muun muassa koetoiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Myös yhteistyötä alan oppilaitosten kanssa on tiivistetty. Yksi toimintamalli neuvonnan, opetuksen ja tutkimuksen väliseen yhteistyöhön on havaintokoetoiminta, jonka käytännön toteuttamiseen huippuosaajat ovat hankkineet osaamista ja kokemusta osana huippuosaajavalmennusta.

Kasvintuotannon huippuosaajina ProAgriassa toimivat

Valkuaisomavarainen rehuntuotanto
Kaisa Matilainen, ProAgria Pohjois-Karjala, kaisa.matilainen@proagria.fi, 040 301 2423

Vilja- ja öljykasvien lannoitus ja kasvinsuojelu
Eino Heinola, ProAgria Etelä-Suomi, eino.heinola@proagria.fi, 0400 358 668

Kasvintuotannon talous ja markkinatieto
Jussi Nurkka, ProAgria Etelä-Suomi, jussi.nurkka@proagria.fi, 020 747 2632

Integroitu kasvinsuojelu
Juha Sohlo, ProAgria Oulu, juha.sohlo@proagria.fi, 0400 585 506

Lisätietoja:

ProAgria Keskusten Liitto, palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen, sari.peltonen@proagria.fi, 020 747 2477, ja HR-johtaja Leena Ilvesluoto, leena.ilvesluoto@proagria.fi, 020 747 2413

Svenska lantbrukssällskapens förbund, toimitusjohtaja, Kim Nordling, kim.nordling@slf.fi, 040 512 6682

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.